Het beste platform voor zelfstandig ondernemers

Een ZZP'er is iemand die zelfstandig onderneemt. Dit houdt in dat je je eigen bedrijf hebt of voor jezelf werkt. Je bent verantwoordelijk voor je eigen inkomen en je eigen werk. Het voordeel van zelfstandig ondernemen is dat je veel vrijheid hebt. Je bepaalt je eigen werkuren en je bepaalt wat je doet. Ook heb je de mogelijkheid om veel geld te verdienen als je hard werkt en slim onderneemt. Het nadeel van zelfstandig ondernemen is dat er ook veel risico's aan verbonden zijn. Als je bedrijf faalt, ben je alles kwijt. Ook kun je moeilijk terugvallen op anderen, zoals bijvoorbeeld uitkeringsinstanties, als het even tegenzit.

ZZP'ers zijn ondernemers die geen vast contract hebben bij een bedrijf. Zij zijn hun eigen baas en werken op projectbasis of als freelancer. In Nederland is het aantal ZZP'ers in de afgelopen jaren gestegen. Dit komt doordat steeds meer mensen deze manier van werken aantrekkelijk vinden. Echter kan het voor veel ZZP’ers nog een flinke uitdaging zijn om projecten aan zich te binden. Het vinden van de eerste klussen is soms moeilijk. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor. Younited biedt het beste platform voor zelfstandig ondernemers. In deze blog bespreken we hoe het werkt. 

Aan de slag als zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemers kan het zeer handig zijn om houvast te hebben aan een bepaald platform. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer ondernemers zich aansluiten bij younited.nl. Het platform van Younited verenigt ondernemers in een netwerk van gelijkgestemden én potentiële opdrachtgevers. Door het toevoegen van vaardigheden aan jouw persoonlijke profiel kun je snel en eenvoudig in contact komen met opdrachtgevers. 

Wanneer heb je recht op zelfstandigenaftrek?

Als je een eigen bedrijf hebt, kun je in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. Dit is een belastingaftrek die bedoeld is om ondernemers te stimuleren. Als je in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek, mag je een deel van je inkomen aftrekken van je belastbaar inkomen. De zelfstandigenaftrek kan worden toegepast op alle inkomsten uit je bedrijf, zoals bijvoorbeeld winst uit verkoop en doorlopende inkomsten uit dienstverlening of productie. Je moet wel aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor deze aftrek. Maar wanneer kom je in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek? Je moet minimaal 12 uur per week werken aan je eigen bedrijf. Dit hoeft niet altijd met klanten te zijn, maar kan ook bijvoorbeeld bestaan uit tijd die je besteedt aan het opzetten en onderhouden van je website of het bijhouden van administratie.

Geef een reactie